Блог

Защо да го имам? - Финансовия Планер на Планирай.БГ

  07.04.2021 09:55  
Финансов планер, планер, лични финанси, бюджет
Първият Финансов Планер в България!

   Колко дни можете да изкарате без да имате нужда от пари? Замисляли ли сте се върху този въпрос?

   Със сигурност не много дълъг период от време. Парите са навлезли до такава степен в живота на съвременния човек, че болшинството от хора не биха могли да си представят съществуването си без пари.

„Парите трябва да се управляват, а не да им се слугува.“ – Сенека

   Тази мъдра мисъл продължава да бъде актуална и до ден днешен. Успешните хора умеят да управляват, задачите си, времето си, живота си и парите си. 

   Доказано успешен метод за управление на пари, време и задачи е записването.

   Може да записвате върху лист хартия, върху салфетка,в тетрадка, има много възможности, но за да бъде всичко на едно място и достатъчно прегледно, екипът на Планирай.БГ създаде Първия Финансов Планер в България.

   Ако често се чудиш къде си похарчил парите си, ако не успяваш да спестяваш толкова колкото искаш, ако не съумяваш да си поставяш цели и не на последно място ако си човек, който цени времето и парите си Финансовият Планер ще бъде твой неизменен помощник.

            Какво точно представлява този планер ?

   Планерът е тефтер създаден да решава финансови проблеми и да пести време на собственика му.  Не той не е обикновен празен тефтер с красиви корици. Планерът е наръчник, пътеводител за вашите финанси. Някой може би ще го  нарече ръководство за лични финанси.  

    Защото той ни ръководи стъпка по стъпка как да управляваме парите си!

  • Първата стъпка е създаване на личен бюджет.

   Без личен бюджет не може и да става дума за управление на пари. Ако нямате рамка към която да се придържате ще харчите безцелно и парите ви ще свършват бързо без значение колко са те.

  • Определете финансовите си цели.

„Ако не знаеш къде отиваш, всеки път ще те отведе там.“ – Луис Каро 

  Ако излезеш навън и просто тръгнеш на някъде без да знаеш къде отиваш или без да имаш посока, къде ще стигнеш?  Същото е и с парите ако нямаш цел, ако нямаш мечта и ако не знаеш за какво ги изкарваш и за какво ги харчиш едва ли ще си успешен.

  • Записвайте приходите и разходите си.

„Умните хора си записват, а останалите помнят.“ – Българска поговорка

   За да имате ясна визия и глобален поглед върху финансите си, трябва да записвате приходите и разходите си. По този начин вие можете да ги контролирате, а не обратното. Така ще подобрите бюджета си и ще откриете слабите си звена.

  • Следете финансите си и ги контролирайте.

    Парите работят във ваша полза, но само ако ги контролирате достатъчно добре. Седмичният и месечният бюджет са много важни стъпки в управлението на парите ви.

  • Мотивирайте се .

    Когато работите твърде много върху ваши проекти включително и върху финансите си и резултатите не ви удовлетворяват вие губите мотивация.Научно доказано е, че четейки мотивиращи фрази и цитати мозъкът ви остава в добра кондиция по-дълго време.

  • Награждавайте се.

    Винаги празнувайте малките победи, без значение колко малки са те. Няма нищо по-хубаво от изпълнена цел. 

„Целите са мечти с краен срок“ – Тони Робинс

   Финансовият Планер на Планирай.БГ ви дава свобода и не иска много в замяна. Той ще ви отнема по 5 минути от на ден, а цената му е по-малко от 1,25 лв. на месец. Тоест 14,99 лв. за цяла една година, а още по хубаво е, че той е не датиран и може да се използва независимо коя година или кой месец е.  Вашият личен бюджет и финансовите ви цели ви очакват в 160 необикновени страници. 

Искам да купя Финансов Планер